No, da nadaljujem, kjer me je pri prejšnjemu blogu (http://policaj.blog.siol.net/2009/11/27/reorganizacija-policije/) zmotil Direktni. Torej, ministrica je izračunala, da je z reorganizacijo (predvsem na način opisan v mojem prejšnjem blogu) privarčevala 1,5 milijona evrov. Jaz pa se sprašujem, kam bo sedaj šel ta milijon in pol? Vsi vemo, da če se proračunski denar v določenem ministrstvu ne porabi, se ne more prenesti v naslednje leto. Še več – naslednje leto dobi ministrstvo toliko manj denarja.

Ali pa ga bo porabila za bolj pametne stvari. Problem je le, da se ne morem spomniti bolj pomembne in pametne stvari kot so plače socialno najbolj ogroženih (za razumevanje kdo to v Policiji je, preberite prejšnji blog), sploh sedaj, ko je toliko govora o dvigu zajamčenega os. dohodka.

Na stanje je ministrico opozoril tudi Policijski Sindikat Slovenije, ki je ministrici poslal ostro protestno noto, v kateri nasprotuje zmanjšanju pravic delavcem v Policiji, ki že sedaj spadajo med socialno ogrožene, na katero pa je ministrica odgovorila, da je žaljiva. “Kako ste lahko takšni?” bi lahko v kratko strnili pisanje v odgovoru ministrice.

Ne vem, kako je lahko užaljen nekdo, ki svet in spremembe sveta spremlja iz depandanse v središču Ljubljane, iz Porscheja ali pa službenega BMW-ja? Če je kdo lahko užaljen, je potem lahko državljan, ki sedaj zasluži 500 evrov, pa mu bodo sedaj to plačo zmanjšali na 390, ali pa celo manj.

Predno začnete z žaljivimi komentarji (dovolil bom objavo vseh) pa – ne gre za uniformirane policiste ampak za druge zaposlene v policiji – čistilke, kuharice, mehanike, perice, hišnike,….

Še dva članka o protestu…..

http://www.delo.si/clanek/94033

http://24ur.com/novice/slovenija/z-vsemi-sredstvi-v-bran-delavcem.html

  • Share/Bookmark

KomentarjiIme(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !