Že kar nekaj časa premišljujem če bi napisal to objavo. Pa me je, ko sem po blogih na SIOL-u napravil malo “raziskavo”, v to spodbudil stalni obiskovalec in vztrajni komentator (bloga še – po mojih podatkih, ni objavil) velespoštovani in očitno na vseh področjih razgledan in najpametnejši komentator blogov na staneh SIOL  “DIREKTNI“.

Skratka – kdo je “nergač”

Občutek imam, da se slovenski narod (od ne vem kdaj) razvija v dve smeri. In to ne mislim fizično ampak v smislu razmišljanja in dojemanja sveta oz. novih stvari. Ena smer je normalna, ti, …drugi.. pa se razvijajo v nergače. Ali je to dedno in ali nas bodo kdaj nergači preplavili, tako kot so zombiji v filmu “ZOMBIELAND” preplavili ZDA, da so postale United states of Zombieland? Hope not.

Vse jih moti. Proti vsem so. Če bi v njihovem mestu ali vasi zgradili novo čistilno napravo, bi bili proti. Če bi jim v bližini napravili odlagališče odpadkov, bi bili oni proti. Pa tudi, če bi to pomenilo, da so stroški manjši in bi dobivali odškodnino. Ne, oni so proti. Če bi jim napravili novo, širšo cesto, bi bili proti. Bog ne daj, da bi šla mimo njihovega zaselka avtocesta. Če bi jim postavili nov vrtec, bi bili proti, kajti – “kdo bo pa poslušal vse to dretje otrok?!” Če bi jim postavili dom za starejše občane…. uganite….. bi bili spet proti – vsi ti starčki…. kdo jih bo pa gledal, pa pazil, da jih slučajno ne povozi,…..

Nekako se mi zdi, da je aktualno biti “proti”. Proti vsemu. Če si “in”, moraš biti proti. Podobno je z mediji, ki pišejo le o aferah (o katerih pišeji le tisto, kar dobijo servirano na mizo od tistega, ki je afero sprožil), tožbah, prometni nesrečah,…. nikjer pravega novinarstva, nikjer “raziskovanja” in spremnijanja stvari – slednje bi bilo potrebno tudi v policiji.

No, tako kot v realnem življenju, se je tudi na spletu pojavil tak tip slovencev oziroma, kot je vse ozkosrčne, primitivne, dvolične in servilne Slovence,  označila Svetlana Makarovič – SLOVENCELJNI. Ne vem, če bi jih lahko bolje opisal, kot jih je ona.

Enkratno je te Slovence, ki se v razmišljanju in odnosu do drugih razvijajo v slovenceljne, označila, ko so na EMI zmagale Sestre, z: »Mikrocefalusi vedno potrebujejo nekoga, da ga popljuvajo, pa naj bodo to Židje, pedri ali kadilci, kdor koli, samo da se počutijo bolj varne, čiste in poštene.« (vir Wikipedia)

Nergaštvo je še posebej aktualno na spletnih forumih, kjer si nergači, skriti za spletno anonimostjo, lahko dajo duška in pljuvajo vse povperk. Nekateri si izberejo avtorje in potem prežijo na njihove objave, da lahko nergajo oziroma izživljajo mikrocefalusa v sebi. Si jih kar predstavljam, kako, takoj ko pridejo iz službe domov, sedejo za računalnik, pregledajo vse bloge avtorjev, ki jim niso pri srcu (ker so drugačnega političnega prepričanja, narodnosti, ne navijajo za istega voznika formule kot on,..), si dvignejo adrenalin in testosteron ob pisanju žaljivih komentarjev, potem pa juriš na porno strani pa udri po falusu (tudi micro :) ) do orgazma.

No in eden tak slovencelj se je našel komentirati tudi vse moje bloge in komentarje na bloge drugih. Kadar koli objavim blog ali pa komentar, se oglasi tudi on. In on ne komentira bloga. Ne, on komentira mene oziroma to kar ve o meni – da sem policaj.

On mene ne mara zgolj zaradi tega, ker sem policaj – zaradi ene osebne lastnosti one mene označuje z izmečkom, imbecilom,….. Ali ni ravno to tisto kar Makarovičeva pravi za Mikrocefaluse? Pa dvomim, da sva se sploh kdaj srečala. Najbrž je kdaj dobil kako kazen…..

Pa ne zmerja le mene. Ko sem v iskalno okence strani SIOL/blogos vnesel “direktni” in ko sem pregledal njegove komentarje….c,c,c,

Vmes so tudi JONAS, Polonika, Jože Dežman, pa spet Polonika, pa spet Dežman, … pa še kakšen bi se našel. Pregledal bom vse njegove komentarje in poizkusil napraviti njegov profil.

BTW: pri meni ne bo komentarjev direktnega, ker je bil, kljub temu, da objavim vse komentarje, vseeno preveč žaljiv.

 • Share/Bookmark

Komentarji4 komentarjev

 1. policaj, dne 20.04.2010 20:19

  .

 2. sosed je slovencelj, dne 15.01.2012 17:40

  dober blog, lepo napisano. ampak tudi jaz ne maram policistov, ker verjamem da ne opravljajo svojega dela korektno. seveda pustimo izjeme ki le potrjujejo pravilo.

 3. policaj, dne 16.01.2012 21:45

  @sosed – te je kdaj pičila kača, pa se zdaj bojiš še celo zvitega štrika?

  Ne moreš posploševati….

 4. nevenka, dne 17.01.2012 13:49
  nevenka

  Prava figa kdo to je.
  Komentira pa zelo malo.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !