Stavka je ustavno določena pravica. Vsakdo lahko, če delodajalec ne izpolnjuje svojega dela obveznosti v razmerju med delodajalcem in delavcem, če se druga stran, o izvrševanju dolžnosti ne želi pogovarjati, napove in izvede stavko.

In tako je bila zaradi neizpolnjevanju obveznosti do policistov, g. Cerarju napovedana stavka. Ker se na napoved ni odzval, niti z ničemer skušal jo preprečiti, smo pričeli stavkati.

In sedaj trdi, da je stavka “Stavka policistov je neodgovorna, nedostojna in sramotna”.

Če je kaj nedostojnega in sramotnega, je potem to plačilo za naše delo, za vse odrekanje družinskega in zasebnega življenja in zdravja, ki sem in smo ga pustili za dobrobit te države, ki sedaj z nami dela slabše kot mačeha, če je kaj sramotnega in nedostojnega, potem je to oprema in prostori, s katerimi kljub vsemu strokovno zagotavljamo večjo stopnjo varnosti v državi kot v bolj razvitih in opremljenih policijah in če je kaj neodgovornega, potem je to obnašanje vlade in njenega najvišjega predstavnika, ki je pravnik in bi moral in mogel vedeti, da se pogodbene obveznosti morajo upoštevati – sicer moraš plačati penale. In ti penali se kažejo v stavki.

Mi smo svoje zaveze in obveznosti izpolnili. Na vrsti je vlada.

Govoril je tudi, da policisti stavkajo sedaj, ko je na pomoč prišlo 188 policistov iz drugih evropskih držav, pozabil pa povedati, da so ti policisti precej bolje plačani kot naši in prav tako precej bolje opremljeni, spijo v hotelu, dočim naši policisti spijo v kasarni, kjer se jih gnete 16 v eni sobi, oni delajo po 8 ur, naši tudi po 26 ur na dan. Kdor je služil vojsko, ve kakšne so sobe v kasarni in kakšne so postelje v teh sobah.

Pogled v prihodnost? Cerarja bo ta stavka odnesla, prav zaradi tega, ker se tega zaveda, je nastopil tako užaljeno.

 • Share/Bookmark

Komentarji5 komentarjev

 1. andrej cvelbar, dne 19.11.2015 09:25

  Spoštovani gospod policist,

  Zaradi stavke policije se samo nadaljuje kršitev ustave glede moje pravice do celovitosti, zasebnosti in tajnosti komunikacij. Prej se tri leta ni nihče oglasil, sedaj pa stavkate(jo). Takih dogodkov sem imel 10.000 in menda sodijo med blažje kršitve. Potem tudi vaša kršitev ustave sodi med blažje.

  Andrej Cvelbar

 2. policaj, dne 19.11.2015 16:33

  Kakšnih dogodkov? In kako, kdo o in s čim, vam krši pravice do celovitosti, zasebnosti in tajnosti komunikacij?

 3. policaj, dne 19.11.2015 17:44

  Miro Cerar 21. 9. 2009 o policistih v kolumni na spletni strani IUS INFO:

  “Že več let z razočaranjem ugotavljam, da smo v Sloveniji močno razvrednotili vlogo in ugled policije.”
  “Če želimo živeti v bolj urejeni, bolj varni in nasploh bolj pravni državi, moramo namreč skupno storiti vse, da policija pridobi tisti ugled in zaupanje, ki si ga – tako verjamem – želi velika večina Slovencev, tako državljanov kot policistov samih (z državljani in policisti mislim vseskozi na pripadnike obeh spolov).”

  “Dokler policist ne bo čutil in verjel, da njegov poklic resnično nekaj velja ter da je za kakovostno in požrtvovalno opravljanje nalog tudi ustrezno nagrajen in cenjen, dokler politika z zakonodajo in drugimi ukrepi ne bo zagotovila resnično kakovostnega šolanja in delovanja (zadostnega števila) policistov ter dokler mu njegovi nadrejeni ne bodo resnično stali ob strani.”

  Vir:

  http://www.siol.net/novice/slovenija/2015/11/cerar_o_policistih_vceraj_in_danes.aspx

 4. YannaY, dne 21.11.2015 01:13

  Dokler stavkate oboroženi, je zame vaša stavka še vse kaj drugega kot samo neodgovorna.

 5. policaj, dne 21.11.2015 15:43

  @YANNAY – orožje nosimo za obrambo in ne napad. Zato tvojega komentarja ne razumem.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !