Kaj je korupcija? Po najenostavnejši razlagi, ki jo lahko izpeljemo iz zakonske definicije, gre za vsako kršitev dolžnega ravnanja z namenom pridobiti korist zase ali za drugega. Zakon o integriteti in preprečevanju korupcije jo definira kot: ”Vsaka kršitev dolžnega ravnanja uradnih in odgovornih oseb v javnem ali zasebnem sektorju, kot tudi ravnanje oseb, ki so pobudniki kršitev ali oseb, ki se s kršitvijo lahko okoristijo, zaradi neposredno ali posredno obljubljene, ponujene ali dane oziroma zahtevane, sprejete ali pričakovane koristi zase ali za drugega.”

Tako o definiciji Komisija za preprečevanje korupcije.

Nekaj dni nazaj je bilo sporočeno, da so nekateri zločinci, da bi bili prednostno obravnavani na UKC Ljubljana, plačevali visoke znesku posredniku med njimi in zdravniki. Eni celi 20.000 evrov, visoki policijski uslužbenec pa je posredniku omogočil polet s policijskim helikopterjem.

Kar na enkrat se je vse vrtelo okrog imena tega policista. Omenili so še posrednika, ni pa bilo objavljeno nobeno ime zdravnika, razen Erika Breclja, ki je to dogajanje prijavil Policiji.

Sušanj Robert, policist, ki je omogočil, v zameno, da je bil njegov družinski član obravnavan prej, kot bi sicer bil, polet s policijskim helikopterjem je takoj padel v milost in nemilost.

Naj povem, da Roberta poznam. Ne morem reči da sva prijatelja, bolj znanca…tako, kot se pač vsi policisti poznamo med seboj. Prepričan sem, da je to, kar je storil, res storil v hudi osebni stiski in ni šlo za nobeno osebno okoriščanje.

Nikakor ne podpiram korupcije. Osebno bi za svoja dva otroka in svojo ožjo družino storil vse – prodal avto, stanovanje, se zadolžil in šel preko sebe, če bi bilo to potrebno za njihovo zdravje in življenje.

Moja mama je bila pred kratkim operirana na herniji. Na operacijo je, v velikih mukah čakala 3 leta! Vmes je ležala, slabo je spala,….

Mislim, da so v tej aferi lovili napačne… tiste, ki so v stiski iskali možnost za se in svoje bližnje, ne pa zdravnike, ki so jim omogočali preskakovanje vrste- Zdravniki bodo seveda zanikali, da so oni karkoli storili narobe.

Veliko zdravja vam želim, da vas slab zdravstveni sistem nikoli ne bo primoral v korupcijo.

 • Share/Bookmark

Komentarji4 komentarjev

 1. stricmarc, dne 18.10.2016 21:31

  Prav imaš. To s korupcijo je šlo tako daleč , da prijavljamo protikorupcijski komisije in ne policijo , že skoraj vse, kar je drugje normalno.Ustvarili smo stanje, da smo po lastnih anketah med najbolj koruptivnimi državami. Kadarkoli postavljamo nove standarde, bi moral predlagatelj, predvsem pa zakonodajalec resno razmisliti, kaj dosledno spoštovanje ( ničelna toleranca) v praksi pomeni in ali sploh imamo moč, da ga uveljavimo v praksi.
  V narodovi tradiciji je, da so se učiteljem nosile koline, zdravnikom pa dajali viskiji in na radio čestitke ( želeli ste poslušajte) v obliki kakšne arije.

 2. takle mamo, dne 19.10.2016 10:32

  Moja zgodba se začne v začetku aprila 2014. V eno izmed zasebnih ambulant s koncesijo v Ljubljani sem se naročila za prvi pregled in kasnejšo odstranitev žolčnika.
  Gospa v sprejemni mi je obljubila, da me pokliče v roku treh tednov(čakalna doba za poseg pod “redno”, pa je bila na njihovi spletni strani navedena dva ali tri mesece).
  Ker ni bilo poziva, sem konec maja poklicala še enkrat, gospa ni vedela, ne kdo sem in ne kdaj bom na vrsti. Sporočila sem ji, da me od 30. maja do 20. juniju ne bo doma, ker odhajam na potovanje. Sledila je nova obljuba o klicu po 20. juniju, a ga ni bilo, vsega je bilo krivo moje potovanje. Okej, to je še vse v mejah normale, a gremo dalje.
  Sredi julija me je končno le pozvala na ambulantni pregled. Opravila sem ga, na poseg pa naj bi prišla, tako mi je obljubil priznani zdravnik, po dopustih, oziroma, v začetku septembra.
  Sestra – administratorka me je opozorila, naj se s pripravljeno potovalko držim okolice doma, lahko me pokliče na poseg tudi “od danes do jutri”. Tako sem čakala mesec dni, skoraj dva, nato sem konec oktobra le poklicala še enkrat. Ženska tako, kot običajno ob vsakem klicu, sploh ni vedela, kdo sem in me je najprej vprašala, če sem že bila pri njih na prvem pregledu.
  Ko je končno le ugotovila, mi je ponovno povedala, da imajo prednost rakavi bolniki in da ne ve, kdaj bom na vrsti za poseg, (jaz pa medtem doma že tretji mesec v pripravi ob potovalki…)
  Ob vsakem ponovnem klicu ni vedela, kdo sem, nato mi je konec meseca novembra arogantno navrgla, da morda po novem letu.
  (Zaradi težav sem medtem že dobila novo napotnico in novo ustanovo, kjer sem v doglednem času, ob najvišji strokovnosti in ob veliko srčne kulture, rešila problem.)

  Vic te zgodbe pa je, da me je gospa iz prve ambulante, namesto po obljubljenem novem letu, poklicala šele v sredini meseca marca in me vprašala, če sem že bila pri njih operirana???????????????
  TOREJ, PRETEKLO JE SKORAJ LETO DNI IN ONA ŠE VEDNO NI VEDELA ZAME!!!

  Mi znate povedati, kaj naj si človek misli? Razmišljala sem o prijavi, a kaj, ko bi verjetno bila bitko le z mlini na veter.

  Pri meni res ni šlo za življenje, žal pa ga na račun takšnih ljudi, verjetno tudi marsi kdo izgubi.

 3. cinik, dne 19.10.2016 12:11

  Nekateri še niso ugotovili, da se pri nas v politiki ničesar ne zgodi slučajno. Ko smo že pri korupciji:
  Parlamentarna preiskovalna komisija katero je zahtevala in vodi SDS in obravnava zgolj “korupcijo” enega zdravstvenega pripomočka prav tako ni slučajna.
  Dobavitelj je baje finančno povezana s solastniki
  Mladine.
  Prav tako se policija oz policaja nista slučajno “ujela” , pa tudi prijava Breclja ni bila tista ki je odločala kaj se bo “ulovilo”.

  Potrebno je diskreditirani tako sodne organe kot preiskovalne organe . Mediji se pa itak diskreditirajo sami.

 4. policaj, dne 26.01.2017 11:32

  In evo… skladiščnik se je vrnil na delo v UKC!

  Pa saj me moreš verjeti?! Policista, ki sta bila vpletena, sta brez službe, tisti, ki pa naj bi jemal podkupnino, pa se je vrnil na delovno mesto in najbrž bo dobil plače za nazaj…..

  Erik Brecelj – počistiti bo treba v svojih vrstah. In čistiti bo treba močno, ker se je “svinjarija” močno prijela…

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !